Dragi župljani i ove godine u ovoj posebnoj situaciji povezanoj  uz epidemiju korona virusa tražit ćemo Božji blagoslov u našim obiteljima koji nam je potrebniji nego li u redovitim situacijama. Prakticiranje vjere, molitva, ispovijed, sudjelovanje na svetoj misi kao plod vjerniku donosi sigurnost Božje blizine u svim, pa i najtežim situacijama života. A drevna i stoljetna tradicija prakse vjere je i pohod svećenika obiteljima i molitva za Božji blagoslov u obitelji i za obitelj. Ni u najtežim i najsloženijim situacijama u povijesti od Crkva i obitelji toga nisu odustajali.         

 

            Naš KARDINAL BOZANIĆ nas potiče da s blagoslovom obitelji nastavimo u ovoj mučenoj i teškoj situaciji  s povjerenjem u Isusa i njegovu ljubav prema nama i našim obiteljima. U pismu  Svećenicima i vjernicima br. 489/ 2020 od 30. 11. 2020. kardinal nam poručuje: „Ovogodišnji blagoslov obitelji neka se obavi, premda će imati neke posebnosti. Sada je iznimno važna znakovitost svećenikove blizine, a na nama je vidjeti kako taj pohod u konkretnim prilikama oblikovati…. Daje se mogućnost da se taj pohod obiteljima protegne i izvan uobičajenih vremenskih okvira“.     

 

            TIJEKOM POSJETA SVEĆENIKA I BLAGOSLOVA VAŠIH OBITELJI DRŽATI ĆEMO SVIM MJERA PREDOSTROŽNOSTI VEZANIH UZ EPIDEMIJU KORONA VIRUSA. 

            KONKRETNO svećenik i osoba koja ga prati će sve vrijeme nositi maska. Svećenik će sobom nositi svetu vodu te je vi ne trebate pripremati. Ukoliko žele i prisutni članovi obitelji tijekom blagoslova mogu nositi maske, a mi im to i preporučamo. Svećenik će sobom će u autu imati dezinficijens i redovito ga tijekom dana koristiti. Neće biti rukovanja s ukućanima, neće se sjedati po obiteljima. Ako obitelj želi blagoslov se može obaviti i na kućnim vratima ili ispred kuće. Bilo da blagoslov bude u vašem domu u ili pred kućnim vratima držati ćemo razmak od 2 metra.

            Na takav način ćemo izbjeći bilo kakvu mogućnost kontakta za prenošenje zaraze virusom, jer epidemiolozi tvrde da bi se ostavio kontakt kod kojega se prenosi zaraza treba privesti 15 minuta s osobom nositeljem virusa u bližem kontaktu i to bez maske.   Dakle blagoslov će biti kraće molitveno zadržavanje. A svećenik će rado poslušati članove obitelji, ako ima nekih posebnih situacija, a može se dogovoriti i naknadi susret sa svećenikom, ako za to ima potrebe.    

            Evo rasporeda blagoslova. Ako zbog bilo kojega razloga dođe do promjena rasporeda blagoslova budemo vas obavijestili. U ovim čudnim i teškim vremenima sve vas rado pratimo našim molitvama. 

                                                                         Župnik p Miljenko Sušac smm

 

(Ove godine će svaki DAN 2 SVEĆENIKA ići na blagoslov obitelji

od PRVIH NA POPISU PREMA ZADNJIMA

 

  1. SVEĆENIK IDE U KUPINEČKI KRALJEVEC

 

SUBOTA 26.12.  SV. STJEPAN Misa u Kraljevcu  u   9. 00 sati;  – FRANJE, GRAČEC, ŠTRPET  i RADIČEVIĆI

 

NEDJELJA 27.12.  nakon mise u 9. Sati – POČEVŠI OD RESTORANA TIHI GAJ,  HOBOLIĆI,  STARJAK,  LOJENI  Nastavak KRALJEVEČKI BRIJEGI (Do križanja Školske ulice i Markova brega, a u ove 2 ulice idemo 29. 12.)

 

PONEDJELJAK 28.12. OD 8 SATI – KRALJEVEČKI BRIJEGI i ODVOJCI (nastavak počevši od prvih  kuća nakon Školske ulice u smjeru Zagreba do kafića Eden); 

                               

UTORAK 29.12.  OD 8 SATI -TUMBRI, ŠKOLSKA ULICA, MRAKOV BREG, PENEZIĆI

 

SRIJEDA  30.12. OD 8. SATI  – PANDAKI,  KRALJEVAČKA CESTA (počevši od križanja s ulicom Kraljevački  bregi) LESKOVCI,  MALEKI.

 

ČETVRTAK  31. 12 OD 8. SATI  – HARABAJSI, POTOČKA CESTA, MILAČE, VLAŠIĆI, PAVLIĆI

 

SUBOTA 2. 1.  OD 8 SATI:  TATARI, LUKŠIĆI, MATIČKI, AŠPERGERI,   LOVRE, GAJANI,

 

  1. SVEĆENIK IDE U BRATINU, ZATIM U KUPINEC

 

SUBOTA 26.12.  SV. STJEPAN Misa u Kupincu u   8.00 sati.

OD 9  SATI –DEŽELIĆI, MALI ŽUNCI, JAKOLIĆI, ĐUMLIJE, PUHEKI,

 

NEDJELJA 27.12. OD 8. SATI –  (Biti će pauza zbog mise u 11 sati u Kupincu pa će svećenik nakon mise nastaviti) VARGE,VELIKI ŽUNCI, GLAVNOM CESTOM PREMA KAPELICI, PERŠINI, FRANCETIĆI, DOMOVIĆI, SOLTAN, ŠVARČANI, PINTARI,

 

PONEDJELJAK 28. 12. 8. SATI OD 8 SATI – LACKOVIĆI, GLUHAKI, CESTARI, BELEČKI, KRMAMARIĆI.

KUPINEC

 

UTORAK 29.12. – OD 8 SATI GRADSKO SELO LUKAČIĆI , KUŠEVIĆI, 

 

SRIJEDA 30.12. OD 8 SATI – MIKUŠEVIĆI , ŠOŠKI, PAŽULJI CUPARI, GORNJI MARETIĆI,

 

ČETVRTAK 31.12. OD 8 SATI – GRAĐANI,  ZVONARI,  BISTRICE, DONJI MARETIĆI.

 

SUBOTA  2.1. OD 8 SATI GORENCI, HORVATIĆI, JAMBREŠIĆI

 

 

Naknadni  blagoslov onih koje nisu bile kući prigodom našeg pohoda obitelji od 3. siječnja 2020. prema dogovoru sa župnikom.